☂◎ ღƴ ρя◎ḟḯł℮ ✪✪✪✪✪

Just Call Me ( dalila ) ---> GELABAHRUNSING actually my character:) I sometimes behave like children:)

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Tuesday, 22 November 2011

kenangan di kelas 5PA ( 15/11/2011 )

budak gelabah berceloteh


pada 15/11/2011 hari selasa
kami semua abis je kelas ADD MATH ..
terus g kelas lama kitowang kat BLOK D  , then kitowang buad jamuan kat kelas tersebut ><
jamuan tu di sediakan oleh guru kelas kitowang CIKGU TAN BOON MOI
sedap gela makanan tu :) hahax ><

lepas tu kitowang makan , makan , makan sampai lebam ! hahaha ><
aku duduk dengan kilah dan cikgu bushrah :)
masa tgh duduk dengan diorang sempat la juga bincang2 pasal masa depan aku kat cikgu busrah <3

aku rasa tu memang kenangan yang terindah sesangat ><
lepas tu aku ada amik pic gune camera KHAIRUL AZIZI ( hilton de val )

INI GAMBARNYA ^^




ALAMAK MATA AKU LAIN MACAM JER =.=
Ni lar camera hak milik hilton de val :)
die mintak tolong amik pic >< pastu amik kesempatan market kat camera die :)
aku mengaku bhaiii >< dari orang yang pakai camera nikon org lain , pastu cakap die punye ! hahaha ><
B O D  O H =.=

next , lepas dah penad market kat camera die , kitowang ada amik pic 1 kelas :)
jom , kita check oud ><




dari bahagian atas :)
ismail daughter , musa daughter , pudge lim and yao wei koh

bahagian ke-2
nutty skyes /II , amzah daughter , san san gita , ke yi chong , hilton de val , capix zoey , im WEN , LK hau

bahagian ke-3
aqielah ielah , alice lim/II , hemlata mukaya , yong nicole ,  ratha vellu , chin ru qi , xing yee thang , peggy goh , jessylin tham , im giirl

bahagian paling bawah ^^
cikgu tan ai king , cikgu vijaya , cikgu tan boon moi , ciikgu normala , cikgu busrah , cikgu  tey soo nam dah youme alex ^^


kenangan terindah  ♥♥♥♥♥♥

I LOVE YOU'LL ♥♥♥

Saturday, 12 November 2011

tips menguruskan badan ^^

budak gelabah berceloteh ~



sejak dalila dah nak SPM ni , ada seorang budak minta dalila tips nak kuruskan badan :) tapi dalila nak juga share-2 dengan orang yang ingin memiliki badan yang cantik seperti 
( BEYONCE )
tapi mesti ada sedikit yang korang fikirkan bukan ?
baca la dulu ^^


 Kalau dilanda masalah kegemukan, macam-macam yang awak fikirkan. Baju tak muatlah.. Takut orang 'mengejek' awak.. Takut tak ada lelaki yang sukakan andalah.. Takut suami cari wanita lain..
Dan macam-macam lagi yang merunsingkan fikiran awak dan buatkan awak sering berfikir "macam mana nak kurus ni?"
Hmm.. Macam mana isu gemuk ni boleh timbul dalam hidup seorang wanita? Mungkin..

Anda makan secara berlebihan sebab kadang-kadang anda stress. Jadi, anda pun makan banyak malah tak seimbang.
Anda mengamalkan pemakanan diet yang salah dan tidak mengikut panduan yang betul.
Anda tidak selaraskan waktu makan. Ada masa anda makan tengahari pukul 1 petang. Masa lain pula anda makan tengahari pukul 3 petang. Sibuklah katakan..
Anda abaikan sarapan dan makan malam. Sebabnya, anda takut gemuk tetapi lain pula jadinya.
Anda mempunyai lebihan lemak dan air dalam badan. Tetapi anda tak tahu macam mana nak singkirkannya.
Kadar metabolism anda rendah tetapi jumlah kalori yang anda ambil setiap hari tinggi. Macam mana tak gemuk?
Sistem perkumuhan anda tidak bekerja dengan baik dan tidak mampu untuk buang 'benda-benda' yang tak berguna dengan sempurna.
Anda tidak mengawal kalori yang keluar dan masuk ke dalam tubuh badan anda.
Badan anda kembang dan tidak susut-susut selepas melahirkan anak!



caranya sangat mudah ! awak just diet cara yang betul :)
dan please kurangkn makan pil-pil kuruskn badan >< jika tidak , ia hanya akan membawa masalah kepada sistem dalam badan awak sahaja :(



tips pertama :

sarapan yang mengandungi protein dan karbohidrat sahaja :) kalau boleh kurangkan makan - makanan yang BERGORENG :)

sarapan yang dicadangkan : 

1 : telur separuh masak ^^
2 : roti bakar :)
3 : pancake kentang
4 : oat 0r nestum >< ( nyummy )


tips kedua :

berjoging setiap minggu :) seminggu 2 kali ataw 40 minit sehari ( senaman biasa ) .. jangan mudah putus asa ! kalau tak boley buad juga ~ cuba perlahan-lahan .. ingat !! nak BADAN SEPERTI BEYONCE !


tips ketiga :

 pemakanan sentiasa kene jaga ! jangan cepat cair nafsu makan tu >< kawal nafsu makan jika terbau makanan yang sedap-sedap belaka :)
makanan jangan terlalu berminyak , banyak santan , makan seperti yang di cadangkan dalam piramid makanan ( ada pada plastik roti )


                               p2t3_piramidmakanan
                                                                       ( ikot jangan tak ikot )



sampai disini sahaja jelar ~ makin lama makin panjang pulak ><


 ( page ni sebenarnya untuk orang yang ingin luahkan perasaan , tapi page ni masih baru lagi .. apepun tolong support okie ^^ tanyalar soalan yang ingin korang tahu :) dalila akan cuba bagi jawapan yang sebaik mungkin ^^ )


Sunday, 6 November 2011

WISH DO THE BEST 4 MY FAMILY LIST " SPM "

BUDAK GELABAH BERCELOTEH ><




HELLO GUYS :)
today I update again ^^
tired to download my FAMILY LIST SPM ><
I wish do the best for them ^^

okie thats all the pic was I download :)


_____________________________________________________



ini pula my ( daughter )
huhuhu xD
ingat nak buad IN A RELATIONSHIP dengan die >o<"|

═══¤♣♣¤¤۩۞۩ 李辉华 ۩۞۩¤¤♣♣¤═══


___________________________________________________________________________




ini AKMAL ADIP die ni my bestie :)
lagi satu die ni my BROTHER in my list family FB ^^

________________________________________________________________



my banker tetap >o<"|l
my kakak :)
love awa sesangat AQIELAH IELAH 

_____________________________________________________________



CHUMEL CHENTAKU ^^
my kakak juga kat dalam FB ^^

__________________________________________________________



my kakak juga kat dalam list family FB aku 
(  ramainya kakak aku =.="| )
 ( black forest )
_______________________________________________________________



YANG SU ZHEN
si-kecil molek yang cute dan suka gelak >o<"|
kakak saya , walaupun die kecik >o<"|l
( nicole yong )

_____________________________________________________________



AH GIIRL & SANSAN GITA
They're BEST FRIEND FOREVER ><
so sweet both of you ^^

___________________________________________________________



boneca neca strawbemo ^^
ni friend aku kat negeri sembilan DUMA :)
budak molod kecoh ~
hahahax XD

____________________________________________________________



SITI ADHA ^^
friend aku kat negeri sembilan juga DUMA :)
aku saiygs si pendek montel ><

___________________________________________________________



musa daughter's & amzah daughter's

 ____________________________________________________________



ISMAIL DAUGHTER'S

_____________________________________________________



TIKA JAILANI ( friend at SMKIS )
form 1 - form 3 ( kawan sentiasa )

_______________________________________________________



UMMI SABILAH ^^
friend aku dekat SMKIS ( FORM 1- FORM 3 )
muka die sumpah cantik !!!!
macam orang  ARAB ><

_______________________________________________________________



baju putih ( youme ALEX ) baju kotak yang berdiri ( Capix Zoey )
baju kotak yang duduk ( Hilton De Val ) baju hitam ( im Wen ) sebelah baju hitam >< ( Peggy Goh ) baju
 putih yang mencangkung ( XingYee Tang ) baju putih yang duduk ( Ke Yi Chong )

kawan sekelas 5PRINSIP AKAUN ^^

_________________________________________________________



ALICE LIM  ^^

____________________________________________________________________________




ni CAPIX MYROL ^^
Brother aku kat dalam LIST FB ^^

_________________________________________________________



ini MIMI TEHA ^^
my GRANDMOTHER too ><

________________________________________________________



siapa die ni ? hahahax >o<"|l
MY PARTNER & MY BROTHER IN LIST FAMILY ^^
Aku panggil die enddry :)

_____________________________________________________________



ni NANIE ELMO :)
she my GRANDMOTHER ><
aww  

_____________________________________



OMG =.="|l
his my CUCU ><
walao  hen shuai betul cucu aku sorang ni >o<"|l
Kim Xiao Lang A.K.A CORNY ZINT 
my cucu do the best okie !

___________________________________


them above the SPM candidates for 14/11/2011
I wish them to do the best ^^
answer questions very well and do not try to sleep in the hall like me :)

Friday, 4 November 2011

Hari Anugerah Di SMK JASIN ^^

budak gelabah update !


hari anugerah kecemerlangan :) yang sempat saia snap pic :)
gelabah juga aku kat dalam dewan tadi ~ nak naik atas pentas >< sampai atas pentas aku boley pose pulak >< hahaha >o<"|l sumpah lawak ~ , nak buad macm mana , CIKGU BUSRAH (guru add math) , suruh pandang camera >< .. apepun jom check it oud dear ><



abis je turun dari pentas , cepat>2 aku suruh kawan aku HEMLATA snap pic ni <3


5 SIJIL sahaja aku dapat ~


HEMLATA & PUVESNIWARY :)



HEMLATA ( KIRAHEZA )


hadiah dari cikgu :) aku belum bukak lagi hadiah ni ~ haha <3 saiygs ak bukak lar ><


banker begerak aku pun ada ? hahahax >< die sama je macam aku dapat 5 SIJIL ! tapi die tetap my SOUL >< grrrr ~ macam LESBO !


hahahah >< angrybird :)


aku malas nak edit ~ tgk muka yang HODOH ni ~
aku dengan MIMI TEHA


macam hampeh =.=


ceh ! masing masing nak tunjuk sijil ! aku pun ada lar >< hahah :) yang penting congrate :)


AQIELAH & YANA


menyempit jap kat sini ~ hahah >< nama die sarah <3
perghh ! pmpn ni sumpah ! susah betul nak amek pic dengan die ~ lama bhaii nak pujuk die ~
last-last , aku guna ayad power, amek juga ~ tapi tak nampak muka die lar =.="|l yang penting die tetap kawan aku :)


_________________________________________________________________________


sebenarnya aku tak tahu nak buad apa pasal blog aku ni ~ maklum lar , baru lagi kat sini ~ ape yang aku boley buad sekarang , cerita serba serbi sedikit pasal aku ~ apa yang penting bagi aku sekarang ni , kawan most important saiygs :) susah nak cari kawan yang betul>2 setia dengan kita :) aku harap persahabatan aku takkan putus dengan diorang walaupun aku akan tinggalkan negeri melaka teknologi hijau ni ~ hahahx :)


__________________________________________________________________


kalau ada yang tak puas hati pasal blogger ni ( jangan hack ) please ! hihi ><
komen ataw shoutkan pendapat kowang di shoutbox tu :)
thanx saiygs sebab sudi hadir ke 

HTTP://GELABAHRUNSING.BLOGSPOT.COM



budak gelabah dah update !

hari ini SUMPAH aku penad tahap BABUN BERANAK !
aku tak tidur 1 HARI ~ sebab tanak kalah dengan sorang mamat tonjang ni 
perghhh !! rabak biji mata aku ><
hahaha :) ada lar beberapa gambar yang sempat aku snap masa aku tak tidur :)

tengok la pic ni :)


hahahahahhah >o<"|
TANAK KALAH PUNYA PASAL SANGGUP CEKAKKAN MATA GNE MAGGI JE ~


maggi kosong je ><
lapar pulak aku tegok maggi ~
hahaha >o<
yang penting aku tak MENGANTUK !



picture aku kene BESAR ^^
perhatikan mata aku =.=
hahahah :)
nampak mata macm mata ape ?
shumel pulak aku ni >< hahahha >o<"|l aku da perasan ~



picture ni kene kecikkan ~ sebab buruk ~ hahaha >< no edit punya =.=
makan lagi ~ buah tembikai pulak time ni ~ mana peruts aku tak BUNCETS ~
hahahahahah >< yang penting aku dah menang ~ hahaha ><



AMEKAW !
buruk kan muka aku ? hahah =.= time ni dah mengantuk tahap BABUN NAK BERANAK ~
tgk la mata aku =.= hahaha >< sembab teruk sangat ~
tapi ape nak buad , nak menang punya pasal ~ lepas ni aku tanak lawan tidur yang palig lambat 
bernanah bijik mata aku ~



tentang malam tadi   ~
jam 0530 pagi snap this all picture =.=
masih mengantuk ~
pengajaran & pembelajaran nya ~
janga ikot macam ni =.=
tak sekolah bagi pelajar , tak bekerje bagi pekerja ~
papehal , keep in touch ><



Thursday, 3 November 2011

Im still new at here :) I hope you'll can support my blog & fanpage :) LIKE my FANGAPE okie ? thank you you'll ^^


Wednesday, 2 November 2011

SEKIAN LAMA TIDAK UPDATE :)


aku ada anak " tiri " ???
hahaha >o< , bukan lar =.="|l| adits aku :)


nak tengok muka die ?
huhu :) jom check it out !






dalam pic memang TA HANDSOME + CUTE  ><
Tapi kalau tgk depan depan kan .. haiz =.=
susah nak dekat dengan budak ni ~ pemalu tahap babun =.="|
hahahx :) susah juga lar masa aku 1st tegur die ~ yang die tahu masa tu , smile je kat aku ..
die mula tegur aku n bercakap 
( HAI KAK ) <--- masa entah , aku pun tak ingat .. hahahah ><"|l|
lepas lama-lama kenal dengan die , erm ~ nope bad la budak ni :)
baik juga , kekadang nyakat aku ^^
sweet sangat die dengan guifie :)
nak tengok pc guifie die ??



KEJAP - KEJAP


nama awek die pasti aku TAK TAHU ! 
huhu :) bukan tanak amik tahu , aku tak suka jaga tepi kain orang ni ~





ni die guifie ( anak tiri mamii )
cute kan :) mesti la cute ^^ tapi anak mamii cakap , die garang ?
hahhahaha :) tengok muka garang ke ? ( memang garang pun )
 hahaha :) tadi slah pic pula !
buat segan aku je ><
_________________________________________________________________________

sambung balik pasal si senget tu ><"|l|
aku pelix sikid dengan perangai die , tak sampai bape bulan kenal aku , dah saiygs aku as kakak die =.=??
mulemule tu aku macam blur sikid ~ tapi lama lama , seronok dapat " ANAK TIRI YANG SENGET "
Hhahaha :)


akhir kata !

AKAK PUNS SAIYGS KAU SANGAT>2 DITS !!